Soluții simple pentru cele mai comune 10 probleme ale pielii.

12 iul Soluții simple pentru cele mai comune 10 probleme ale pielii.

Pielea este “carapacea” protectoare a corpului. Ea este expusă la enorm de multe situații și elementele dăunătoare, cum ar fi: produsele chimice, infecțiile, tăieturile, zgârieturile și lumina soarelui. Pielea noastră se află sub un asalt aproape constant. Transpirația, stresul și ultravioletele provoacă epiderma să reacționeze în diverse moduri.

Așa apar o serie de probleme de piele care sunt sâcâitoare și par să fie de nevindecat. Citește mai departe pentru a afla cele mai comune 10 probleme ale pielii și modul în care le poți trata:

 

  1. Pielea uscată

Este una dintre cele mai comune probleme ale pielii, dar dacă ai produsele potrivite ești în siguranță. Pentru prevenirea pielii uscate, trebuie să ai la indemână un demachiant delicat, bogat în uleiuri naturale și o cremă nutritivă, care are la bază unt de cacao și ulei de avocado.

Pentru mâini și picioare uscate încearcă produse cu ingrediente naturale cu unt de shea și viamina E.

 

  1. Pielea grasă

Opusul pielii uscate poate fi la fel de frustrant. Poți echilibra producția de sebum prin utilizarea unor demachiante fluide, tonere sau soluții micelare.  Alege creme de față lejere, care nu supraîncarcă pielea. Sunt foarte potrivite produsele naturale cu uleiuri uscate ca babassu, jojoba și extract de castravete. O data la două saptămâni poți aplica o mască cu argilă sau nămol, care ajută la eliminarea impurităților.

 

  1. Acneea

Acneea, uneori persistă și după pubertate, provocând pete și afectându-ne încrederea. Dar poate fi depășită. Un prim pas ar fi adăugarea de multivitamine în dieta zilnică, pentru a echilibra orice deficiență de nutrienți care ar putea provoca un dezechilibru la nivelul pielii. Apoi trebuie să ai grijă să menții un mediu curat de îngrijire a pielii, fără să o cureți de mai mult de două ori pe zi. Spălările frecvente pot afecta producția de sebum și pot irita pielea. În cazuri severe, este recomandat să se facă tratamente speciale în cabinete medicale cu măști și creme profesionale.

 

  1. Ridurile

Ridurile și liniile fine de expresie sunt o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire.

Un stil de viață sănătos și o îngrjire adecvată a pielii pot face ca acestea să nu devină o problemă în viața ta.

Acidul hialuronic este un compus care menține elasticitatea pielii, iar uleiurile de rodie, baobab și macadamia sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și antirid.

 

  1. Cearcănele

Știi că nu ai dormit suficient când ai acele mici umflături sub ochi, uneori întunecate, ele fiind o problemă frecventă pentru femeile ocupate.

Atunci când stropirea cu apă rece nu este suficientă, poți apela cu încredere la o linguriță ținută la congelator cât ai facut micul dejun, urmată de aplicarea unei creme antirid pentru zona ochilor care conferă și luminozitate.

 

  1. Petele închise

Petele brune pot fi cauzate de vârstă, de soare sau chiar de la sarcină, dar indiferent de cauză ele sunt supărătoare. Cu toate acestea pot fi tratate fără să se recurgă la tratamente costisitoare de peeling chimic sau laser. În schimb, poți încerca produse cu acizi din fructe și extract de castravete cu efect exfoliant și de stimulare a reînnoirii celulare cutanate.

 

  1. Afecțiuni solare

În cazul în care pielea ta este predispusă la arsuri solare și alte tipuri de afecțiuni solare, cel mai bun remediu este prevenirea. Pentru a evita arsurile, ridurile și chiar melanomul, trebuie să acoperi pielea cu o cremă cu SPF cu spectru larg. Se alege o cremă hidratantă de zi cu zi, care conține SPF, astfel încât pielea să-și păstreze hidratarea de care are nevoie. Se evită produsele onctuoase tradiționale de protecție solară.

 

  1. Eczemele

Eczema provoacă o erupție roșiatică, solzoasă și pruriginoasă, extrem de supărătoare. Dacă este un caz mai special, se administrează corticoizi sub formă de pastile sau unguente.

Cu toate acestea, pentru cei care preferă un tratament naturist, extractul de musețel și cremele bogate în vitamine E ajută la prevenirea infecțiilor și calmează pielea.

Cu toate acestea un regim alimentar sănătos, evitarea alimentelor care pot conține alergeni sau pot avea efecte negative asupra pielii, activitatea fizică regulată, consumul necesar de apa și menținerea pielii hidratate pot contribui atât la creșterea calității vieții unei persoane, cât și la eliminarea mai rapidă a eczemei.

 

  1. Piele sensibilă

Daca pielea reacționează sau se rupe de fiecare data când încerci un produs nou de rufe sau un parfum, putem spune că este vorba de o piele sensiblă. Deși este supărător uneori, nu este o problemă majoră pentru că acum multe companii oferă alternative “fără parfum”, ceea ce ajută la prevenirea iritării.

In plus, se găsesc creme care nu doar calmează, ci și cresc rezistența tegumentului.

 

  1. Piele ternă

Atunci când avem o viață ocupată/agitată, de multe ori suntem epuizați la sfârșitul zilei. După cum se pare, la fel de bine, și pielea poate deveni obosită. Atunci când pielea ta arata fără viață, bea mai multa apa și nu uita sa faci și sport. Acesta din urma va contribui la revigorarea pielii și va crește circulația, astfel încât să poți obține strălucirea piedută. Plusează cu un ser facial pentru a vedea o îmbunătățire chiar mai bună.

 

Nu lăsa diverse afecțiuni ale pielii să te copleșească pentru tot restul vieții. Încearcă una dintre aceste remedii simple și naturale!

 

Articol semnat de: Micu Daniela –  Farmacistul pielii tale – Colaborator Wellington



Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds