De ce înotul este cel mai bun antrenament

30 mar De ce înotul este cel mai bun antrenament

  1. Apa are efect calmant

Apa a fost dintotdeauna simbolul renașterii și al clarității – și există cercetări care susțin această idee. Studiile arată că simpla apropiere de apă are efecte puternice asupra creierului, similare cu meditația.

Îi dă minții noastre o binemeritata pauză de la avalanșa de stimuli cu care ne bombardează viața modernă. Partea cea mai bună e ca vă puteți bucura de aceste beneficii cognitive în timp ce faceți mișcare.

  1. Limitează impactul negativ

Spre deosebire de jogging și de antrenamentele funcționale, înotul include și exerciții cardio care nu pun presiune pe oase, articulații și mușchi. Este un plus pentru înotătorii de orice vârstă și cu orice conformație a corpului, dar îndeosebi pentru persoanele în vârstă sau cele care suferă de boli osteo-articulare. Este modul perfect de a rămâne activ și a angrenatoate zonele corpului, fără impact negativ.

În plus, obligă organismul să învețe un nou tipar de respirație. Atunci când sunteți cu fața în jos, în apă, creșteți profunzimea și volumul fiecărei respirații și forțați inima și plămânii să proceseze oxigenul mult mai eficient. Este ca un antrenament pentru inimă.

  1. Întărește musculatura și stimulează sistemul circulator

Deși înotul ocrotește mușchii și articulațiile, are efecte spectaculoase asupra corpului. Este similar unui antrenament de aerobic, dar pentru că exercițiile sunt executate în apă, există și un grad moderat de rezistență. În timp, mușchii devin mai puternici și mai tonifiați.

Este un aspect foarte important pe măsură ce înaintați în vârstă.  Atunci când creșteți rezistența organismului, îmbunătățiți echilibrul, calitatea somnului și mențineți oasele sănătoase. Este un antrenament complet.

  1. Crește încrederea

Înotul este un tip de antrenament care crește încrederea în sine. Fie că abia acum deprindeți această abilitate sau sunteți deja „ca peștele în apă”, faptul că depășiți teama asociată cu un mediu nu tocmai familiar și „cuceriți” apa, vă face mai puternici, mai stăpâni pe voi înșivă.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds