TOP 10 abilități pe care trebuie să le dezvolți până în 2020

12 sep TOP 10 abilități pe care trebuie să le dezvolți până în 2020

În patru ani de acum încolo, peste o treime dintre competenţele considerate importante la locul muncă se vor fi schimbat.

Până în 2020, a Patra Revoluție Industrială va aduce robotică avansată, mijloace autonome de transport, inteligenţă artificială, materialele avansate și biotehnologie.

Aceste evoluţii vor transforma modul în care trăim şi modul în care lucrăm. Unele posturi vor dispărea, altele vor fi create şi locuri de muncă care nici nu există astăzi vor deveni ceva obişnuit. Ceea ce este sigur este că viitorii angajați trebuie să-și adapteze abilitățile dacă vor să-și păstreze locul în companii.

Un nou raport, denumit sugestiv Viitorul locurilor de muncă, a întrebat managerii de resurse umane din companii considerate angajatori de top, ce înseamnă aceste schimbări tehnologice pentru procesul de recrutare și pentru evoluția competențelor necesare.

Rezultatele arată așa:

Top 10 abilități în 2020

  1. Soluționarea problemelor complexe
  2. Gândire rațională
  3. Creativitate
  4. Managementul resurselor umane
  5. Coordonare cu ceilalți
  6. Inteligență emoțională
  7. Capacitate rapidă de decizie
  8. Orientare către servicii
  9. Negociere
  10. Flexibilitate cognitivă

Creativitatea va deveni una dintre principalele trei aptitudini ale angajaților din viitor. Cu avalanșa de produse noi, tehnologii inovative şi moduri diferite de a lucra, capacitatea de adaptare la schimbare și gândirea nonconformistă vor fi un mare plus.

Deși abilitatea de negociere şi flexibilitatea sunt extrem de importante azi, în 2020 vor scădea în top, pe măsură ce maşinăriile încep să preia din funcții și chiar să ia decizii pentru noi.

Un studiu al Forumului Economic Mondial arată că oamenii se așteaptă ca roboții cu inteligenţă artificială să facă parte din consiliului de administrație al companiilor începând cu 2026.

În mod similar, ascultarea activă, considerată astăzi o abilitate de bază, dispare complet din top 10. Inteligența emoțională, în schimb, care nici nu apare pe listă în 2016, va deveni vitală în următorii 4 ani.

Natura schimbărilor va depinde foarte mult de industrie. Industria de divertisment, de exemplu, a cunoscut, deja, evoluții spectaculoase în ultimii cinci ani.

Serviciile financiare şi sectorul de investiţii, însă, nu au fost încă transformate radical. Cei care lucrează în vânzări sau în fabrici vor avea nevoie abilităţi noi, precum alfabetizarea tehnologică.

Schimbarea nu aşteaptă pe nimeni: lideri de afaceri, educatori, angajați, toți trebuie să adopte o atitudine proactivă și să-și adapteze abilitățile la cerințele noii revoluții industriale.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds