Superalimente: Pudra de maca

10 oct Superalimente: Pudra de maca

Ați auzit de pudra de maca? Este din ce în ce mai populară și în România. Dacă nu știți exact “cu ce se mănâncă”, iată de ce se află pe lista superalimentelor.

Indienii peruvieni din zilele noastre cultivă și cresc maca în același mod tradițional în care strămoșii lor incași o făceau acum 2000 de ani, fără pesticide sau substanțe chimice. Această plantă are o rădăcină extrem de robustă și crește pe platourile andine la altitudini ce trec adesea de 4000 de metri. Condițiile aspre, printre cele mai dure din lume (lumină solară intensă, vânturi violente, temperaturi sub zero grade) sunt probabil motivul pentru care această plantă deține atâtea proprietăți sanogene, care, la rândul lor, au ajutat populația locală să traiască fără probleme atâtea sute de ani în condiții vitrege.

Maca este bogată în vitaminele B1, B2, B12, calciu și potasiu și conține urme esențiale de fier, cupru, magneziu și zinc. Are și acizi grași precum acizii oleici, dar și 15 aminoacizi. Peruvienii au folosit maca timp de secole ca tonic general. Cercetarile recente au aratat ca alcaloizii din radacina exercita un efect benefic asupra glandelor suprarenale, producand astfel un plus de energie si vitalitate. Aceste proprietati fac din maca un supliment ideal pentru studenti, oameni de afaceri, scriitori, sportivi si pentru orice persoana care are nevoie de un plus de energie. Reglează secreția de hormoni, sporește fertilitatea, îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și crește capacitatea de adaptare a organismului. Este, cu adevărat, un superaliment.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds