Detoxifierea de primăvară

03 mar Detoxifierea de primăvară

O iarnă petrecută în compania de alimentelor de „confort” și serile sub pătură cu un pahar de vin te pot face să te simți greoi sau încărcat la început de primăvară. Așa că luna martie este cel mai bun moment să dai refresh dietei tale. Cu aceste mici modificări vei arăta fantastic și te vei simți minunat.

Condimentează-ți viața

Turmericul a devenit erou – cu acte în regulă, de la medic – in materie de calmare a inflamațiilor. Multe probleme de sănătate au la bază procese inflamatorii care cauzează dezechilibrul nivelului de insulină. Asta înseamnă că luăm mai mult și mai repede în greutate, iar metabolismul este încetinit. Turmericul s-a dovedit, de asemenea un foarte bun protector hepatic, eliminând toxinele și chiar regenerând celulele. Adaugă turmeric la supe, cartofi, sucuri de fructe sau mâncăruri gătite.

Alege verde

Ceaiul verde este termogen (produce căldură) și reprezintă o variantă naturală și eficientă de accelerare a metabolismului. Dacă oricum bei o cană de cafea sau ceai, primăvara aceasta înlocuiește-le cu ceai verde. Este o plantă cu proprietăți antioxidante, datorită conținutului bogat de catechină, un tip de antioxidant care elimină acumulările de grăsime și ajută ficatul să funcționeze perfect.

Împrietenește-te cu ceapa și usturoiul

Alimentele bogate în compuși ai sulfului sunt principalele ajutoare ale ficatului în eliminarea unei game largi de toxine. Ceapa, usturoiul și gălbenușul de ou se regăsesc în această categorie. Usturoiul conține alicină și seleniu, cu proprietăți demonstrate de detoxifiere. Atunci când ficatul nu este încărcat, hormonii, colesterolul și metabolismul sunt în parametri optimi.

Stimulează-ți papilele gustative cu grapefruit

Grapefruit-ul este foarte bogat în vitamina C și antioxidanți și excelent în curățarea ficatului. Una dintre flavonoidele care se regăsesc în acest fruct, naringenina, conține un compus care stimulează ficatul să ardă grăsimile, în loc să le stocheze. Adaugă suc de grapefruit în apă minerală pentru o băutură sănătoasă.

Fără zahăr

Fructoza este o moleculă pe care doar celulele ficatului o pot procesa, la fel ca alcoolul. Se transformă în grăsime și se stochează în țesuturi sau în ficat. Consumată în exces, poate provoca boli grave ale acestui organ. NU renunța la fructe! Au beneficii mari pentru sănătate și un conținul relativ mic de fructoză. Pericolul stă în adaosurile de zahăr din dulciuri, produse de patiserie sau sucuri îmbuteliate.

Nuci si alune

Toate tipurile de nuci și alune sunt bogate în aminoacizi și proteine. De aceea, pot deveni gustările perfecte pentru cei care vor să își crească masa musculară. Nu conțin zahăr, sunt sățioase și pline de acizi grași esențiali. Nucile, în mod special, au un conținut mare de l-arginină și glutationă care ajută la detoxifierea ficatului și la oxigenarea sângelui.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds