Angajații romani, interesati de miscare si preventie

29 mar Angajații romani, interesati de miscare si preventie

O discutie ipotetică între un CEO si un CFO ilustrează perfect etapa în care se află industria de corporate wellness din România.

CFO către CEO: Ce se întâmplă dacă investim în angajații noștri și apoi eipleacă din companie?

CEO: Ce se întâmplă dacă n-o facem și ei rămân?

Mergând pe acest principiu, tot mai multe companii implementează programe diverse, menite să-i țină pe angajați sănătoși, fericiți și cât mai departe de inamicul corporatist – stresul. Ce-și doresc, însă, angajații? Ce activități reușesc să-i ridice timp de o oră de la birou?

Sigur că interesele variază în funcție de profilul companiei și natura muncii, însă există câteva constante. Activitățile sportive, de exemplu, sunt incluse în aproape toate programele de wellness. Clasele de kinetogym, yoga, tai-chi, zumba și evenimentele în aer liber antrenează un număr foarte mare de participanți. Aproape jumătate dintre cei 17 mii de angajați angrenați în programele desfășurate de Wellington anul trecut au ales activități sportive.  Este firesc, dacă ne gândim că petrecem, în medie, cel puțin 5 ore pe zi stând jos, la birou.

Seminariile de prevenție sunt, de asemenea, accesate de mii de angajați și stârnesc curiozitatea mai mult ca orice altă activitate. Vorbim, adesea, despre metode alternative de testare medicală, neinvazive, care pot fi aplicate la sediul companiilor cu minimum de efort logistic. Scanarea nivelului de antioxidanți sau măsurarea indicelui de masă corporală sunt pe lista activităților de prevenție preferate de angajați.

De multe ori, rezultatele acestor testări declanșează procese de schimbare a stilului de viață, care încep cu alimentația. Nu ne surprinde, astfel, că smoothie bike, seminariille de nutriție și sesiunile de cooking s-au bucurat de mii de participanți în 2015.

O categorie aparte și foarte variată de activități sunt cele dedicate relaxării și dezvoltării personale. Seminariile de respirație/meditație, feng-shui și workshopurile hand-made se dovedesc pauze extrem de utile, cu puternic efect destresant.

Specialiștii Wellington recomandă ca orice program complex de corporate wellness să înceapă cu sesiuni de testare, pentru identificarea nevoilor angajaților, setarea unui punct de pornire și evaluarea rezultatelor programului. În timp, profesioniștii din HR pot calcula indicatori și explica, în cifre și date concrete, eficiența unui program de wellness și modul în care el se reflectă în productivitate, rata absenteismului și retenția angajaților.



Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds