8 obiceiuri zilnice pentru a fi mai puternic mintal

07 iun 8 obiceiuri zilnice pentru a fi mai puternic mintal

Persoanele puternice din punct de vedere psihic sunt dispuse să caute energie și putere prin reinventarea propriei persoane în fiecare zi. Unul din factorii determinanți pentru succes este forța mintală. Pentru a fi un „performer” și pentru a atinge excelența într-un anumit domeniu, ai nevoie de dorință, efort și disciplină. Este vorba de o forță dincolo de duritate. Trebuie să fii dispus să muncești din greu și să perseverezi.

Iată 8 obiceuri zilnice care te pot ajuta să fii mai puternic mintal:

1. Fii dispus să înveți
Trăim în era informațională dar nu toți profităm de oportunitățile oferite de procesul continuu de învățare pus la dispoziție. Persoanele puternice mintal nu văd învățarea ca pe un proces obositor ci ca pe o rutină esențială pentru dezvoltarea mintală. Trebuie să vezi învățarea ca pe o modalitate de a îmbunătăți propria persoană și de a evolua într-o lume în continuă mișcare.

2. Fii dispus să te adaptezi
Schimbarea este un factor constant al vieții. Trebuie să înveți să te descurci pentru că nimic nu rămâne neschimbat. Este nevoie de forță mintală pentru a fi flexibil și a te adapta la circumstanțele exterioare. Nu poți să te plângi de situații imperfecte așa că învață să te adaptezi și să găsești soluții indiferent de schimbările care au loc.

3. Oferă
Adam Grant, profesor și autor al best-seller-ului “Give and Take” crede că a oferi este o parte esențială a drumului către succes. Este nevoie de putere pentru a dărui fără să aștepți nimic în schimb. Concentrează-te pe a oferi valoare și pe contribuția ta la o lume mai bună.

4. Gândește diferit
Oamenii puternici își formează propriile căi. Uneori trebuie să fii creativ, să gândești diferit pentru a-ți atinge obiectivele, să ieși din zona de confort sau să încerci un drum nou. Esențial este să fii orientat către soluții și să vezi problemele ca pe niște oportunități.

5. Crezi în tine
Dacă tu nu crezi în tine însuți, cine o va face? Nu contează ce vor spune alții despre tine, este vorba de ce ai tu de spus despre tine. Ne confruntăm cu provocări zilnic dar când suntem fermi și hotărâți cu privire la ceea ce ne dorim, avem mai multe șanse să reușim.

6. Fii responsabil
Reușitele dar și greșelile pe care le faci sunt ale tale, nu ale altcuiva. Deși unele persoanele preferă să dea vina pe cei din jur, devii puternic doar când îți asumi responsabilitatea greșelilor tale. Comunică cu cei din jur în loc să te închizi în propria carapace.

7. Fii conștient de tine însuți
Întrebările potrivite oferă răspunsuri potrivite. Este nevoie de forță mintală pentru a înțelege emoțiile, punctele forte dar și slăbiciunile. Chiar și atunci când ai o zi dificilă, trebuie să găsești o modalitate de a-ți recăpăta energia și a găsi un moment de liniște. Evaluarea emoțiilor și analiza sinelui te va ajuta să îți păstrezi o atitudine calmă chiar și în perioadele de criză.

8. Preia controlul
Într-o eră digitală, există foarte multe momente și modalități de distragere a atenției. Potrivit lui Neil Patel, antreprenor și digital strategist, “trăim într-o perioadă în care suntem în mod constant asaltați din mai multe direcții. Viitorul aparține celor care preiau controlul. Oamenii puternici mintal se ridică deasupra situațiilor negative și distragerilor care consumă timp.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds