6 obiceiuri care îți dau peste cap metabolismul

10 oct 6 obiceiuri care îți dau peste cap metabolismul

Metabolismul este sistemul din organism care transformă caloriile în energie. Multe variabile contribuie la acest sistem, inclusiv ereditatea, sexul şi vârsta. Motivul pentru care metabolismul este atât de important este că poate duce la probleme grave de sănătate, dacă nu funcţionează corect. O încetinire metabolică duce la acumularea de calorii. În timp, acestea se transformă în grăsime, care duce la creşterea în greutate. Iată șase obiceiuri de viață care vă afectează metabolismul.

1. Săriți peste micul dejun: știm cu toții că aceasta este cea mai importantă masă a zilei, dar traficul, ședințele şi drumul cu copiii până la școală ne împiedică să ne hrănim sănătos dimineața. Și am putea crede că organismul nu este atât de afectat, dar el suferă. Metabolismul încetineşte în timpul somnului. Trebuie să-l scoateți din această rutină după ce vă treziți, ca să aveți energie. Totuşi, asta nu înseamnă să vă delectați cu o brioşă sau o gogoaşă în drum spre serviciu. Zahărul şi carbohidrații rafinați vor provoca oboseală mai târziu. Alegeţi alimente cu conţinut ridicat de proteine şi fibre!

2. Consumați glucide rafinate: carbohidraţii rafinați sunt foarte diferiți de carbohidrații din cereale integrale, fructe şi legume. Se digeră rapid, iar corpul utilizează mai puţină energie pentru a îi descompune. Cerealele integrale, bogate în fibre, încetinesc digestia şi obligă organismul să lucreze din greu pentru a absorbi nutrienţii. Cerealele integrale, fructele şi legumele accelerează metabolismul, în timp ce zahărul îl „omoară” instantaneu

3. Nu mâncați suficient: Aveți nevoie de calorii pentru a vă accelera metabolismul şi a pierde în greutate. Să nu mâncați suficient este aproape la fel de rău ca mâncatul în exces. Dacă vă privați corpul de nutrienții de care are nevoie, încetiniți metabolismul şi-l obligați să producă energie din arderea muschilor. Pentru a combate această problemă, preparați mese mici şi sănătoase pe tot parcursul zilei.

4. Nu faceți sport corect: toţi am avut, la un moment dat, o explozie de energie și motivație de a face sport zilnic şi a mânca sănătos. Totuşi, pentru cei mai mulți dintre noi, cât a rezistat? Pentru a vă menţine metabolismul constant, un plan de antrenament este crucial. Atunci când vine vorba despre metabolism, este important să variați. Aveţi grijă să nu intrați în rutină, să nu alergați pe aceeași rută sau în acelaşi ritm în fiecare săptămână. Adăugaţi clase de rezistenţă sau exerciţii diferite şi schimbaţi antrenamentul cardio, dacă puteţi. Chiar şi când corpul dumneavoastră este în repaus, el arde calorii. Pentru a evita încetinirea metabolismului, căutați diferite exerciții care vă plac, dar care includ mușchi, cardio şi forță.

5. Nu consumați suficiente proteine şi fier: proteinele sunt un subiect dificil. Mulți dintre noi consumăm suficiente proteine pentru a “trece ziua”. Cu toate acestea, există întotdeauna o corelaţie între un metabolism echilibrat, un stil de viaţă sănătos şi un aport mare de proteine. Sugerăm să vă asiguraţi că există proteine în aproape fiecare masă, dar numai dacă aveți un program de exerciții. Dacă sunteți abia la începutul unui plan de antrenament, adăugați proteine treptat în dietă.

Fierul poate fi găsit în cărnuri slabe şi legume precum fasolea şi spanacul. Pentru a vă menţine metabolismul alert, consumați alimente bogate în fier, deoarece ele transportă oxigen la mușchi, iar ei, la rândul lor, ard grăsimile.

6. Nu dormiți suficient: corpurile noastre lucrează constant şi pentru fi plini de energie, trebuie să ne reîncărcăm zilnic bateriile. Privarea de somn contribuie la încetinirea metabolismului. Fără a intra prea adânc în mecanismele somnului, trebuie să rețineți că somnul reglează o substanţă chimică numită leptină, care transmite creierului starea de sațietate. Așadar, mai puţin somn înseamnă mai puțină leptină, mâncat în exces şi un metabolism mai lent. E un comportament care se poate transforma în obicei fără să ne dăm seama, așa că asigurați-vă că dormiți suficient în fiecare seară și vă treziți odihniți.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds