12 modalități pentru a-ți simplifica viața și pentru a fi mai fericit

13 iul 12 modalități pentru a-ți simplifica viața și pentru a fi mai fericit

Când vine vorba să-ți îmbunătățești viața, se pare că simplitatea este cheia. Să ai un stil de viață simplu te va ajuta să găsești sentimentul de fericire și stare de bine, prin eliminarea lucrurilor nocive și inutile. Dar cum poți, mai exact, să-ți SIMPLIFICI viața?

Simplitatea se referă la concentrarea pe lucrurile esențiale. Focusându-te pe cele care contribuie la sănătatea, bunăstarea și fericirea ta, poți avea o viață mai echilibrată. Să trăiești simplu îți va permite să elimini lucruri, angajamente sau obligații și relații care te apasă și să petreci timp făcând ceea ce e mai important pentru tine însuți.

Mai jos, găsești câteva sfaturi care te vor ajuta să îți simplifici viața pentru a fi mai puțin stresat și pentru a-ți îmbunătăți starea de bine:

1. Identifică lucrurile esențiale. Stabilește ceea ce este important pentru tine. Va fi primul pas foarte important. Începe prin a te întreba: „Ce este cel mai important pentru mine?” Orice poate fi lăsat la o parte, înseamnă că nu este esențial pentru starea ta de bine. Apoi, întreabă-te: “Ce mă distrage de la a face ceea ce îmi place?” și “Cum contribuie activitățile mele zilnice la obiectivele mele de viață?” După ce răspunzi la aceste întrebări, îți poți da seama pe ce lucruri, angajamente și relații să te concentrezi.

2. Îndepărtează. Mulți dintre noi suntem stresați din cauza lucrurilor materiale. Ele pot provoca stres financiar, griji și distrag atenția de la familie și prieteni. Sortează-ți lucrurile și păstrează-le doar pe cele importante pentru tine. Donează-le pe cele de care nu ai nevoie.

3. Evaluează-ți angajamentele. Să-ți simplifici viața înseamnă să preiei controlul asupra timpului tău. Ai confirmat prezența la anumite petreceri sau evenimente care îți irosesc timp pe care ai putea sa-l folosești pentru a face ce-ți place cu adevărat? Decide ce angajamente îți aduc bucurie și contribuie la starea ta de bine. Elimină restul!

4. Concentrează-te pe relațiile pozitive. Fă-ți timp pentru familie și prieteni, cei care te încurajează și te susțin și nu te teme să îndepărtezi de relațiile toxice. Când vine vorba de prieteni, calitatea este mai importantă decât cantitatea.

5. Spune „nu”. Dacă acest cuvânt nu este în vocabularul tău, încearcă să-l folosești. Spunând “da” în permanență, la orice proiect, vei avea majoritatea timpului ocupat, poate mai mult decât poți face față și asta va duce la stres.

6. Redu timpul petrecut pe social media. În ciuda a ceea ce cred mulți, social media nu este esențial pentru noi. Să petreci prea mult timp pe social media creează un sentiment de singurătate sau anxietate. Încearcă să reduci timpul la cel mult 30 de minute pe zi.

7. Deconectează-te. Câte ore pe zi petreci în fața unui ecran? Poate nu îți dai seama dar mass-media are o influență puternică asupra ta. Nu mai folosi telefonul în permanență, oprește televizorul și îndepărtează-te de laptop. Petrece timp afară și ocupă-l cu hobby-uri.

8. Lasă munca…la muncă. Viața personală și cea profesională sunt două vieți separate, care se intersectează rar. Să-ți aduci munca acasă provoacă stres și te împiedică să petreci timp cu familia și prietenii și îți reduce timpul de care ai nevoie pentru tine însuți.

9. Meditează în fiecare zi. Încearcă meditația zilnică pentru a găsi simplitatea în interiorul tău. Dacă nu vrei să meditezi, încearcă yoga, exercițiile fizice sau orice activitate care îți pune ordine în gânduri și te eliberează de stres.

10. Planifică-ți mesele. Simplificarea vieții implică și lucruri dintre cele mai mărunte. Planificarea și pregătirea meselor din timp este o modalitate excelentă de a minimiza timpul petrecut la cumpărături sau pentru gătit. În plus, te poate ajuta să mănânci mai sănătos.

11. Preia control asupra banilor tăi. Stresul financiar te poate afecta și îți poate controla viața. Încearcă să îți faci un plan personal de economii sau stabilește o întâlnire cu un consilier financiar pentru a te ajuta să-l concepi.

12. Organizează-ți mai bine dulapurile. Dulapurile sunt, de obicei, locul unde îngrămădim lucruri care nu ne sunt utile sau pe care nu le mai folosim. Alege o dimineață de weekend pentru a face o curățenie generală și pentru a organiza dulapurile. Donează hainele sau încălțămintea care nu ți se mai potrivește sau pe care nu o mai porți. Astfel, vei putea să te organizezi mai bine dimineața, când vrei să te îmbraci.

Toate sfaturile de mai sus pot părea, la prima vedere, simple. Dar amintește-ți că tot ce trebuie să faci pentru a-ți simplifica viața este să înțelegi ce este mai important pentru tine și să elimini restul. Să te concentrezi pe ce îți aduce bucurie și liniște și astfel îți poți îmbunătăți starea generală de bine, așa numitul „wellbeing”.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds