15 sep 5 tips&tricks pentru oameni ocupați

3“Trebuie să-ți dai silința să fii sănătos”, vi se spune des. Sfatul are cele mai bune intenții, dar nu e ușor să vă faceți timp pentru o rutină riguroasă de antrenament, atunci când programul zilnic include email-uri, un drum lung până la serviciu, muncă, prânz, email-uri, “îndatoriri” părintești, email-uri și o viață de familie. Știm cu ce vă străduiți să jonglați. Știm, de asemenea, că dacă prindeți câteva momente libere vă doriți să vă relaxați puțin, să vedeți un film, să vă bucurați de un hobby sau doar să vă uitați în liniște la cer timp pentru o clipă.

  1. Ridică-te de pe scaun!

Statul pe scaun reprezintă pericolul numărul unu pentru cei care lucrează de la birou. Într-o analiză recentă a 43 de studii, cercetătorii nemți au descoperit că fiecare două ore petrecute pe scaun în fiecare zi cresc riscul de cancer pulmonar, de colon sau endometrial cu 6, 8 si respective 10%. Chiar dacă este evident că nu poți lipsi toată ziua de la birou, stai ocazional la o masă înaltă sau planifică o întâlnire “în picioare”.

  1. Plantele la putere

Decorați-vă biroul cu o ferigă sau orice plantă verde si veți fi mai relaxați. Într-un studiu, cercetătorii au observat o creștere cu 15% a productivității angajaților după ce în birouri au fost aduse ghivece cu flori. Efectul poate fi pus pe seama unei combinații de creativitate sporită și nivel mai mic de stres.

  1. Stați la soare

Razele ultraviolete sunt vitale pentru “well-being”. Scad tensiunea arterială și stimulează eliberarea de hormoni “sănătoși” ca serotonina (pentru fericire) și melatonina (reglează ciclul de somn). Așa că luați prânzul afară sau planificați o plimbare de lucru cu colegii sau partenerii. Simplul act al mersului poate crește nivelul de creativitate cu 60%, potrivit unul studiu de la Stanford.

  1. 10 minute de antrenament

Un program încărcat nu e o scuză pentru a omite definitiv exercițiile fizice. Fiecare minut contează atunci când petreceți cea mai mare parte a zilei stând jos. Zece minute de antrenament pe zi este POSIBIL, indiferent cât de puțin timp liber credeți că aveți. Fie că vă treziți cu 10 minute mai drevreme sau exersați seara, motivați-vă în fiecare zi. În articolul de mai jos aveți tot ce vă trebuie ca să puteți începe.

  1. Lăudați-vă. Da, exact! Lăudați-vă!

Dacă vreți să vă atingeți cu adevărat obiectivele, atunci faceți-le publice. Vorbiți despre ele cu soțul sau soția, cu copiii, părinții, colegii sau străinii de la cafenea. Acest exercițiu vă responsabilizează. Dacă știți că și alți oameni sunt conștienți de ambițiile voastre, acest lucru vă poate motiva, conștient sau inconștient. Și, dacă e posibil, gasiți un partener de lucru – studiile arată că cei care lucrează în echipă au cele mai mari șanse de reușită.Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds