12 obiective pentru un a face din 2018 cel mai sănătos an al tău de până acum

11 ian 12 obiective pentru un a face din 2018 cel mai sănătos an al tău de până acum

Cei mai mulți dintre noi ne stabilim obiective la începutul fiecărui an. Le ducem sau nu la îndeplinire, ele reprezintă dorințe sau repere pentru a ne apropia cât mai mult de persoana care ne dorim să fim. Și, inevitabil, repetăm rezoluții precum: să mâncăm mai sănătos, să facem mai multă mișcare sau să fim mai optimiști. Dar pentru a putea respecta măcar o parte din ele, trebuie să ai un plan. Un obiectiv fără un plan rămâne doar la nivelul de dorință.

Propune-ți câte un obiectiv pe lună, în funcție de dificultate și de ceea ce te inspiră în acea perioadă a anului. Astfel, pas cu pas, la final de an, îți vei structura un întreg parcurs și vei putea stabili ce obiectiv a fost mai dificil, unde mai trebuie să îmbunătățești și în ce măsură a survenit o schimbare în comportamentul tău.

Ianuarie

Începe anul într-o notă relaxată încercând meditația. Aceasta aduce beneficii, conform specialiștilor, în reducerea stresului, îmbunătățirea calității somnului și scăderea tensiunii arteriale. Dacă nu te simți pregătit încă pentru meditație, poți începe cu câteva tehnici de relaxare prin respirație.

Februarie

Evaluează-ți starea de sănătate. Poți începe cu metode neinvazive precum diagnosticare corporală și aflarea indicilor de masă corporală sau masă musculară și adoptă strategii prin care să faci mici schimbări în obiceiurile tale.

Învață cum să stai corect la birou și cum să previi bolile profesionale. Dacă lucrezi la birou, stilul de viață sedentar și programul prelungit petrecut în fața calculatorului nu fac bine sănătății și determină nu doar îmbătrânirea prematură, dar favorizează apariția obezitatății, diabetului sau afecțiunilor cardiovasculare.

Martie

Sezonul rece este pe final, deci poți începe să faci mișcare. Indiferent de activitățile fizice pe care le alegi sau de locație, profită de fiecare ocazie să faci mișcare. Combină antrenamentul din sală cu mișcarea  în aer liber pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a îndepărta riscul rutinei care intervine inevitabil atunci când te dedici acelorași activități.

Aprilie

Ai grijă de alimentația ta și învață să gătești sănătos. Schimbarea anotimpului este momentul optim pentru o modificare a obiceiurilor alimentare, renunțarea la dietele hipercalorice, bogate în grăsimi. Mergi la un medic nutriționist care îți poate elabora un program de nutriție personalizat în funcție de afecțiuni, factori genetici, profil alimentar sau obiective.

Mai

Planifică-ți concediul și ai grijă de well-being-ul tău financiar. Cheltuielile pe care le ai sunt o sursă continuă de stres? Pune totul pe hârtie, identifică care sunt obișnuințele financiare și ce cheltuieli trebuie să reconsideri. Încearcă să aloci cât mai bine resursele pe care le ai și învață cum să economisești pentru a te concentra asupra obiectivelor care contează cel mai mult pentru tine.

Iunie

E timpul să înveți o activitate nouă sau să-ți exersezi un talent mai vechi. Activitățile handmade, de exemplu, sunt o modalitate de stimulare a creativității, de exersare a răbdării dar și de relaxare. Dans, pictură sau design floral? În funcție de hobby-uri sau aptitudini, nu-ți pune bariere doar pentru că nu ai încercat ceva similar până acum.

Iulie

Alătură-te unei cauze umanitare cu care rezonezi și implică-te în comunitatea din care faci parte. Faptele bune ne mențin în sfera acțiunilor pozitive iar contribuția și implicarea te va face să te simți împlinit. Dacă nu vrei să donezi bani, oferă-te voluntar. Astfel “donezi” timp și energie.

August este luna relaxării și a comunicării. Sună pe cineva cu care nu ai mai vorbit de foarte mult timp, reia legătura cu vechi prieteni, petrece mai mult timp cu familia. Călătorește și intră în contact cu oameni noi. Bucură-te de timpul liber pe care îl ai și relaxează-te!

Septembrie

Te întorci din vacanță și te simți în formă și pregătit pentru noi provocări. Canalizează-ți atenția pe dezvoltarea ta personală.  Îmbunătățește-ți aptitudinile, alege un curs care să te ajute să dobândești încredere în propria persoană și care să te influențeze pozitiv pe plan profesional.

Octombrie

Ai reușit să mănânci sănătos în acest interval și să faci mișcare? Atunci cu siguranță imunitatea ta este la un nivel bun și nu trebuie să îți faci griji în privința răcelilor. Reevaluează-ți sănătatea și observă ce îmbunătățiri au adus schimbările adoptate în starea ta generală.

Noiembrie este luna echilibrului deci evaluează anul care este pe terminate și gândește-te cât timp ai avut pentru tine-însuți și cât ai alocat pentru viața profesională. Pune-le în balanță și vezi care e raportul. Învață mai multe despre work-life balance și managementul timpului. Iar dacă unul dintre obiective nu a fost îndeplinit, ai încredere că poți face lucrurile și mai bine anul viitor!

Decembrie

Urmează din nou crearea unei liste a rezoluțiilor pentru noul an. Dar înainte de asta, trebuie să fii recunoscător pentru tot ce ți s-a întâmplat până acum. Cercetările arată că obiceiul de a fi recunoscător ne poate îmbunătăți starea fizică și emoțională. Un studiu realizat de Universitatea din California, Davis a constatat că persoanele care rememorează în mod regulat momentele pentru care sunt recunoscătoare au o stare de sănătate mai bună, dorm mai bine și sunt mai fericite.



Metamorfoza Wellington & Max Relax a început!
Ne întoarcem în curând cu noua noastră identitate.

 

This will close in 5 seconds